Routeplanners
Routeplanners Nederland en Europa

Wandelen was tot in de negentiende eeuw het belangrijkste middel om je te verplaatsen. Eind negentiende begin twintigste eeuw kwam er aandacht voor het gezondheids- en recreatieve aspect.

Met de ingebruikneming in 1914 van de ANWB Bondswandelweg Amsterdam-Arnhem volgde het eerste recreatieve wandelpad. Na een periode van teruglopende interesse in de jaren vijftig en zestig kwam er begin jaren tachtig hernieuwde wandelbelangstelling. Het Nivon zette nieuwe wandelroutes uit. Het Pieterpad van 1983 bracht een nieuwe generatie op de been. Met het wandelroutenetwerk Oirschot van 2004 werd een nieuwe generatie wandelmogelijkheden geïntroduceerd. De wandelaar kan via een bewegwijzerd knooppuntensysteem een route naar eigen voorkeur samenstellen.

Wandelroute plannen

Wilt u zelf een wandelroute plannen van A naar B? Kijkt u dan ook op onze routeplanner! Hier berekent u ook eenvoudig de wandelroutes. Voor de mooiste wandelroutes van Nederland vindt u hieronder de beste wandelgidsen.

 


 

Wandelroute - De mooiste bergwandelingen van NederlandDe mooiste bergwandelingen van Nederland

Nog nooit eerder verscheen in Nederland een gids, die onze nationale bergtoppen zo toegankelijk maakte! Iedereen met een passie voor wandelen in de bergen, kan nu ook in Nederland uit de voeten.
Rob Wolfs, Rutger Burgers en Sietske de Vet hebben de mooiste toppen van Nederland beklommen. Prachtige vergezichten en onverwachte kuitenbijters worden afgewisseld met lieflijk glooiende heuvels en steile afdalingen. Uitgangspunt voor de routemakers is het 'beleven' van een berg. Voor bergbeklimmen hoef je dus niet per se naar het buitenland: de liefhebber van bergen verzamelt eerst de bergtoppen van Nederland!

Bestel deze gids


 

Wandelroute - Wandelgids Nederland

Wandelgids Nederland wandelgids in spiraalband

Met deze Wandelgids heeft u heel Nederland binnen handbereik. De Wandelgids bevat 50 wandelroutes in de mooiste regio's van Nederland tussen de 3 en 17 kilometer lang. Naast een plattegrond met daarin de ingetekende route vindt u in deze gids ook een uitgebreide omschrijving van de route met de bezienswaardigheden onderweg

 

 

Bestel deze gidsWandelroute - ANWB WandelrouteboxANWB Wandelroutebox Nederland

De ANWB Wandelbox Nederland bevat twee onderdelen: een gids en kaartbladen. De gids geeft achtergrondinformatie en is een handig hulpmiddel bij het kiezen van een wandeling. Het kaartblad bevat de routebeschrijving, een gedetailleerde kaart en alle overige informatie die nodig is om de wandleing te maken. De gids en de kaartbladen staan garant voor optimaal wandelplezier.

Bestel deze gids

 

 

Navigatiesysteem kopen

 Navigatie kopen - Tomtom

Tomtom navigatie

Dixons.nl

 Navigatie kopen - Navman

Garmin navigatie

BCC.nl

 Navigatie kopen - Mio

Mio navigatie

Klein.nl

 Navigatie kopen - Navman

Navman navigatie

Conrad.nl